Vanavond deze wokschotel gemaakt in de airfryer. Het smaakte voortreffelijk!
Recept ook gedeeld op Facebook met leden van de Philips Airfryer bak avonturen en kreeg hier zoveel leuke reacties op, dat ik hem hier ook wil delen.
recept voor 4 personen:
500 gr kippendijfilet, in stukjes snijden en marineren met sojasaus, sambal en knoflook
udon noedel 370 gram (ongekookt)
400 gr bio nasi/bami groente
half bakje kastanjechampigons
conimex woksaus knoflook gember zoet
noedels koken, kipblokjes in airfryer voor 6 min op 200 gr. daarna de wokgroente erbij voor 5 min, dan de gekookte noedels en een flinke scheut woksaus, goed doorroeren en weer voor 5 min en voila klaar!
Graag jullie reacties en als jullie zelf lekkere leuke ideeën hebben, ik hoor het graag.
Ziet er erg lekker uit. Gebruik jij aluminium folie in de airfryer?
LikeLike
Ja, meestal wel.
LikeLike
Hallo francine
Ik zie aluminium folie op de bodem liggen mag ik vragen waarom?
En heb je de ingrediënten gewoon in de orginele mand gedaan met dat gaas? Dit is ook een vraag op Philips airfryer groep van fb
Graag hoor ik van je
Gr. Carla
LikeLike
Ik gebruik allu folie omdat de bak dan niet zo vies wordt, maar dat hoeft niet hoor!
Ik gebruik gewoon het gazen mandje. Ik heb daar wel
een friteusefilter in liggen zodat het vlees niet vastplakt en zodat de groentes er niet doorheen kunnen vallen.
LikeLike
Bij mij gaan kleine/lichte ingrediënten (zoals kaas en laatst zelfs een boterham) nog wel eens vliegen tegen het element. Is dat hier niet? En hoe voorkom je dat?
LikeLike
Nee geen last van!
LikeLike
Je kunt in de mand van de airfryer een siliconen mandje gebruiken. Heel handig bakje zodat vloeistof ook niet in de onderbak terecht komt. Je kunt ze bestellen via internet. Zoek op : “liner voor airfryer”. Let op de maat opdat het bakje past in de mand van de airfryer.
LikeLike