Nasi uit de #airfryer

Morgen ga ik proberen nasi te maken in de airfryer.

Ga kippendijfilet gebruiken, die is zo lekker mals. Eerst lekker marineren in ketjap, knoflook en sambal. 

Vantevoren kun je vast de rijst koken volgens de gebruiksaanwijzing. 

Vlees eerst in de af voor 6 minuten 200 graden, in het mandje (ik heb in het mandje een friteusefilter liggen, dus de rijst en groentes kunnen er niet doorheen vallen).

Dan de gesneden nasigroenten erbij. Deze kun je kant en klaar kopen, maar natuurlijk ook zelf snijden. Flinke theelepel trasi erbij en vijfkruidenpoeder. Dit voor 5 min.

Dan de gekookte afgekoelde rijst toevoegen, wederom voor 5 minuten. Naar smaak nog sambal en ketjap toevoegen, goed doorroeren.

Lekker met kroepoek.

Ik ga circa 800 gram kippendijfilet marineren. 400 gram gebruik ik voor de nasi,  de andere 400 gram gebruik ik voor saté te maken. Rijg 400 gram van de gebakken stukjes vlees aan houten prikkers. Leg deze prikkers als de nasi klaar is bovenop de nasi en verwarm dit nog circa 1 à 2 minuten mee. 

Hierbij saté saus serveren. 

Moet lukken, toch?

Zal morgen foto’s toevoegen van het resultaat (als het gelukt is) 😂

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s