Vooraf heb ik udon noedels gekookt volgens gebruiksaanwijzing.
Groentes gesneden, chinese kool, peultjes, rode ui, prei, wortel en kastanjechampignons, stukje verse gember en knoflookteentje.
Kipfilet in stukjes gesneden en gemarineerd in sojasaus, knoflookpoeder en wat sambal.
Ik gebruik voor dit recept het mandje met een friteusefilter erin ( dit voor het plakken maar ook valt er dan niets door de gaatjes en ook de woksaus loopt niet uit het mandje).
Ik begin met de kipfilet 5 min op 200 gr. De groentes spoel ik af met koud water en gooi deze daarna bij de kipfilet 5 à 6 min ook op 200 gr. Af en toe roeren. Dan gaan er de gekookte noedels bij en tevens een woksaus naar keuze ( ik had woksaus van de Lidl gebruikt, Japanse sauce van de Oosterse weken) even doorroeren en weer voor 5 min op 200 gr. Voila en klaar is Klara😀, smullen maar!
Wat is een friteusefilter?
LikeLike
Dit is een filter voor in de frituurpan. Ik heb ik die op maat geknipt voor in het mandje, dit voorkomt plakken van vlees en dergelijke.
Kun je kopen bij Blokker. Kosten € 3,99.
LikeLike